Ställ in mobilanslutning på DEFA Power (kommer snart)

För att använda DEFA Power-appen måste din DEFA Power vara ansluten till Internet. Din laddare kan anslutas antingen via en LAN-kabel (ansluten av din installatör), ett wifi- eller mobilnätverk.

Följ denna guide för att konfigurera wifi-åtkomst,

Du kan aktivera mobilanslutning på din smartphone antingen genom att använda DEFA Power-appen eller din valfria webbläsare. Observera att du måste betala en avgift för att få tillgång.

Följ antingen DEFA Power App guide or the webbläsarguiden nedan.

Ställ in mobilanslutning i DEFA Power-appen

1

Innan du sätter igång

Se till att:

2

Öppna appen -> Laddarinställningar

Open the app and navigate to “Charger settings”.

3

Klicka på Nätverk

Klicka på “Nätverk“.

Screenshot - Charger settings in the DEFA Power app

4

Klicka på Mobilt nätverk – Konfigurera

För att börja konfigurera mobilanslutning, klicka på “Mobilt nätverk – Konfigurera”. Din telefon öppnar nu en webbläsare i appen.

Screenshot - Network settings in the DEFA Power app

5

Vänta på täckningskontroll

Our systems will now perform a mobile coverage check of your DEFA Power. Please wait until the check is complete.

Screenshot - Checking mobile network coverage in the DEFA Power app

6

Klicka på Fortsätt

Klicka på Fortsätt för att konfigurera mobilanslutningen. Om mobiltäckningen är dålig kring din DEFA Power kan du se en indikation på det.

Screenshot - Continue with cellular connectivity setup in the DEFA Power app

7

Klicka på Köp nu

Läs igenom pris och villkor.

The price for cellular connectivity is SEK 499 (incl VAT) for a 7 year period.

Klicka på “Köp nu” för att fortsätta.

Screenshot - Buy cellular connectivity in the DEFA Power app

8

Ange dina betalningsuppgifter

Välj betalningsmetod och slutför betalningen. Din bank kan kräva en säker 3D-autentisering.

Screenshot - Payment page for cellular connectivity

9

Vänta på bekräftelsen på skärmen

Efter att betalningen är klar kommer sidan att uppdateras och visa att mobilnätet har aktiverats på din DEFA Power.

Screenshot - Cellular connectivity activated in the DEFA Power app

10

Gå tillbaka till DEFA Power-appen

I laddarinställningar ser du nu “Nätverk – 4G”. Det kan ta några minuter att aktivera/ansluta första gången. Om du klickar på “Nätverksinställningar” ser du antingen “Ansluter” eller “Aktiv” i statusfältet.

Du är färdig!

Screenshot - Connected to 4G in the DEFA Power app

Konfigurera mobilanslutning i din webbläsare

Om du inte har tillgång till DEFA Power-appen kan du konfigurera mobilanslutning i din webbläsare genom att gå till https://connectivity.iot.defa.com/.

1

Innan du sätter igång

Se till att:

• Elektrikern har installerat DEFA Power.
  • Du har tillgång till ditt DEFA Power serienummer.

2

Gå till sidan för mobilanslutning

Navigera till https://connectivity.iot.defa.com/ i din webbläsare.

Screenshot - Get started with cellular connectivity for DEFA Power

3

Ange ditt serienummer

Ange serienumret på din DEFA Power och klicka på fortsätt.

Screenshot - Enter serial number to get started with cellular connectivity

4

Vänta på täckningskontroll

Våra system kommer nu att utföra en mobiltäckningskontroll av din DEFA Power. Vänta tills kontrollen är klar.

Screenshot - Checking mobile coverage on DEFA Power

5

Klicka på Fortsätt

Klicka på fortsätt för att konfigurera mobilanslutning. Om mobiltäckningen är dålig kring din DEFA Power kan du se en indikation på det.

Screenshot - Click continue to setup cellular connectivity

6

Klicka på Köp nu

Läs igenom pris och villkor. Klicka på “Köp nu” för att fortsätta.

Screenshot - Buy cellular connectivity for DEFA Power

7

Ange dina betalningsuppgifter

Välj din betalningsmetod och slutför betalningen. Din bank kan kräva en säker 3D-autentisering.

Screenshot - Payment page to activate cellular conectivity

8

Vänta på bekräftelsen på skärmen

Efter att betalningen är klar kommer sidan att uppdateras och visa att mobilnätet har aktiverats på din DEFA Power.

Du är ferdig!

Screenshot - cellular connectivity activated

Publicerad: 25 juli, 2023