Motorvarmer SafeStart 800-serie

Kontaktvarmer

Trygg og effektiv motorvarmer

Beskrivelse

Kontaktvarmere kan inndeles i to forskjellige typer:

– Varmere for motorblokk.
– Varmere for bunnpanne.

Kontaktvarmerene består av et element innstøpt i aluminium, tilpasset monteringsstedet. Kontakt-varmer på bunnpannne er i prinsippet en oljevarmer som forvarmer olje og ikke kjølevæske. Temperaturøkningen på motorblokken ved bruk av kontaktvarmer på bunnpanne kan derfor ikke sammenlignes med en motorvarmer montert i kjølevæske. Varmeledende pasta påføres på varmerens kontaktflate for å forbedre varmeoverføring fra kontaktvarmer til motorblokk eller bunnpanne.

Les og følg medfølgende monteringsanvisning for ditt kjøretøy nøye. Motorvarmeren skal KUN monteres på kjørtøy beskrevet i monteringsanvisning. Montering av motorvarmer skal utføres på autorisert verksted.

Bruk

DEFA motorvarmere er dimensjonert for ”normal bruk”.
Normalbruk definerer vi som: 3 tilkoblinger x 3timer pr. døgn basert på
150 bruksdager pr. år (ca 5 måneder pr. år). Dersom motorvarmer benyttes i utrykningskjøretøy, nødstrømsaggregater e.l. hvor motorvarmer er kontinuerlig tilkoblet eller når kjøretøy ikke er i bruk, må følgende årlig service utføres:

Kontroller motorvarmerens funksjon og eventuelt bytt varmer om den er defekt (Dekkes ikke av garanti).

Bruk av motorvarmer i pulsstyrte garasjeanlegg hvor varmeren kobles av
og på x antall ganger i timen vil redusere motorvarmerens levetid dramatisk. Bruk av motorvarmer i slike anlegg anbefales ikke og dekkes ikke av produktgarantien.

Inngår i

Motorvarmeren må bestilles separat, da den er tilpasset forskjellige kjøretøy og motorer.

Samleeske opp mot 26 stk. Antallet bestemmes av størrelsen på varmeren.

Teknisk informasjon

Kontaktvarmere kan inndeles i to forskjellige typer:

Varmere for motorblokk og varmere for bunnpanne.

Kontaktvarmerene består av et element (A) innstøpt i aluminium, tilpasset monteringsstedet (B).

Varmeledende pasta påføres på varmerens kontaktflate for å forbedre varmeoverføring fra kontaktvarmer til motorblokk eller bunnpanne. Kontaktvarmer på bunnpannne er i prinsippet en oljevarmer som forvarmer olje og ikke kjølevæske.

Kontaktvarmeren festes med medfølgende brakett og eventuelt skruer.

DEFA AS er sertifisert og produserer etter og i henhold til følgende standarder: ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007. I tillegg produseres alle kabler og motorvarmerprodukter etter og i henhold til ISO/TS16949:2002.

IP-klasse
IP44

Nedlastinger