4 gode grunde til at installere batterioplader i bilen

Ved å sørge for at startbatteriet i bilen alltid er tilstrekkelig oppladet kan du spare tid, penger og miljø.

1. Få et fulladet batteri og en bil som alltid starter.

Det å komme til en bil som ikke vil starte på grunn av et flatt batteri er like frustrerende som det er vanlig, særlig om vinteren. Lave temperaturer svekker batteriet mer enn de fleste er klar over. Ved -18°C er selv et nytt batteri redusert til 40% av sin opprinnelige kapasitet. Vintertemperaturer øker også motstanden i batteriet, noe som gjør at det lades mindre effektivt av bilens generator. Uten bruk av batterilader lades gjerne ikke batteriet opp til mer enn 60-80% av kapasiteten i vintermånedene.

Det er ikke bare batteriet som fryser i kulden, og hyppig bruk av komfortfunksjoner som sete- og vindusvarmere trekker mye strøm fra batteriet. Sammen med strømmen som går til stadig flere elektroniske systemer i moderne biler, gjør dette at batteriet raskt lades ut. Bruk av parkerings- / drivstoffvarmere forverrer problemet, da disse trekker mye strøm fra batteriet når de startes.

I motsetning til hva mange bileiere tror er ikke et normalt kjøremønster nok til å holde batteriet tilstrekkelig ladet over tid, spesielt ikke vinterstid. Ved -10°C må man i gjennomsnitt kjøre hele 7 kilometer. før batteriet i det hele tatt begynner å lade. Betydelig lading krever lange turer.

Ved å bruke en fastmontert lader sikrer du at batteriet alltid er fulladet og klart til å starte bilen, uavhengig av temperatur. Du kan også bruke en portabel vedlikeholdslader med jevne mellomrom.

2. Gjør en lønnsom investering.

MultiCharger 1205 Flex er vår nye batterilader.

Et flatt batteri betyr ofte at man må ringe etter veihjelp, noe som slett ikke er billig. Utladede batterier er den suverent vanligste årsaken til at nordmenn må ringe etter hjelp.

Når ladenivået i batteriet faller under et kritisk nivå, fører det ofte til at varsellampene for feil i  ABS, EPS eller andre elektroniske systemer tennes, uten at noe er i veien utover strømtilførselen. For å slukke disse lampene må man som oftest innom et verksted, og betale deretter.

Heldigvis er begge disse problemene enkle å unngå. Ved å opprettholde ladenivået på batteriet slipper du å betale for starthjelp eller løpske varsellamper. Du vil også øke den forventede levetiden til batteriet betraktelig, og dermed kunne vente lenger før du må investere i et nytt. Automatisk kontrollert og temperaturkompensert lading eliminerer også muligheten for skade på batteriet. En fastmontert lader gjør det lettere å vedlikeholde batteriene i biler som står lagret i lengre perioder.

SmartCharge 6A portabel batterilader
SmartCharge portabel batterilader

3. Beskytt innstillingene dine & unngå falske alarmer.

Hvis batteriet ditt tappes fullstendig vil det det ikke lenger kunne forsyne bilens elektroniske systemer med strøm. Det resulterer vanligvis i at systemet tilbakestilles og at alle dine innstillinger og preferanser utraderes. Når du endelig har fått start på bilen, og kjørt en lang tur for å lade batteriet, må du derfor bruke enda mer tid å taste inn innstillingene på nytt.

Med egen lader i bilen trenger du bare finne frem til dine foretrukne innstillinger én gang.

4. Reduser drivstofforbruk og skadelige utslipp.

Når batteriet ikke er tilstrekkelig ladet, må bilens generator forsyne strømmen til alle bilens elektriske systemer, samt til å lade opp batteriet. Å drive generatoren på denne måten koster 5-10 hk fra motoren, noe som igjen gir dårlig forbrenning og høyt drivstofforbruk. Begge deler fører naturlig nok til økte utslipp av blant annet NOx og CO2.

Ved bruk av en fastmontert lader unngår man denne typen økt forbruk og økte skadelige utslipp. Reduksjonen i forbruk og utslipp vil være størst vinterstid fordi motoren er tyngre å starte og drive, på grunn av batteriets reduserte kapasitet og på grunn av hyppigere bruk av strømkrevende varmefunksjoner.

De positive effektene av en batterilader blir ytterligere forsterket når den kombineres med en motorvarmer, en kupévarmer og et kontrollsystem på mobil. Et komplett WarmUp system reduserer drivstofforbruket med opptil 24% og skadelige utslipp med opptil 71% i løpet av de første 20 minuttene med kjøring på kalde dager. I tillegg får du en varm og god bil og isfrie ruter. Les mer om DEFA WarmUp.

Finn forhandlere.

Aktuelle produkter:

Ladere for personbiler
WarmUp pakker
Ladere for tyngre kjøretøy
Portable ladere