Krav på nätverk och kommunikation

Innan du installerar ditt laddningssystem, bestäm vilken nätverkslösning som passar bäst för installationen.

1. Ethernet-anslutning från en router eller switch
  2. Wi-Fi-anslutning till en router
  3. Användning av det inbyggda 4G-modemet*

*Notera! Laddarna kommunicerar inte med varandra via mobilnätet. Detta är avsiktligt eftersom lasthanteringen av DEFA-laddare alltid ska vara tillgänglig, även om internetanslutningen eller det valda CSMS-systemet är nere.

Alternativet är möjligt, men laddaren använder då lasthantering via molnet. Se till att det CSMS du väljer stöder denna funktion.

I alternativ 1 och 2 måste routern uppfylla vissa krav:

Nätverkskrav för enkel laddare utan DEFA Balancer

• Nätverket måste stödja IPv4.
  • Nätverket måste ge laddarna en IP-adress via DHCP. Statiska IP-adresser stöds inte.
  • För Wi-Fi kan åtkomstpunkten använda antingen 2,4 GHz- eller 5 GHz bandet.
  • Om en brandvägg är installerad måste den tillåta utgående anslutningar till *.defa.com på portarna 443 och 51820.

Nätverkskrav för DEFA Balancer

• Nätverket måste stödja IPv4 multicast mellan Balanser och laddare.

Nätverkskrav för flera laddare och/eller balanserare i ett laddningssystem

• Nätverket måste stödja IPv4 multicast mellan laddarna.

DEFA Power och/eller DEFA Balancer Kommunikation för lastbalansering

DEFA Power systemenheter kommunicerar med varandra via kundens nätverk gällande lasthantering. Enheter kan anslutas till antingen Wi-Fi eller Ethernet. I ett system med flera enheter kan valfri kombination av de två användas så länge som enheterna finns på samma subnät. Laddarna måste kunna upptäcka varandra med hjälp av TCP multicast, vilket vanligtvis kommer att stämma om Wi-Fi och Ethernet-anslutningarna hamnar i samma router.

Alternativ för nätverksanslutningar::

ETHERNET – ETHERNET

ETHERNET – WIFI

WIFI – WIFI

WIFI – ETHERNET

WIFI – EXTENDER

MED MESH-NÄTVERK

UTAN NÄTVERKS-ANSUTNINGAR

INGET LOKALT NÄTVERK, MEN ANSLUTEN TILL 4G-INTERNET

Published: August 24th, 2023