PowerSmart – Lataa kun sähkön hinta on alimmillaan ja vältä hintapiikit

PowerSmart sisältää 2 eri toimintoa, joiden avulla avulla vähennät latauskustannuksia. Alla on kerrottu tarkemmin miten EcoMode ja Max Power auttamaan sinua säästämään kustannuksissa.

EcoMode – Lataa sähkön hintojen ollessa halvimmillaan.
Max Power – Vähennä lataustehoa välttääksesi ylimääräiset kustannukset hintapiikkien aikana.

EcoMode

Aktivoimalla EcoMode-toiminnon sovelluksestasi latausasemasi ajastaa lataukset niihin ajankohtiin, jolloin sähkön hinta on alimmillaan. Kytke latausasema autoosi ja kerro sovelluksessa koska haluat auton olevan ladattu ja kuinka monta tuntia haluat ladata EcoMode-tilassa. Sovellus etsii halvimmat tuntihinnat ja ajoittaa lataukset niihin.

Esimerkiksi, jos haluat ladata autoasi 4 tuntia ennen kuin lähdet töihin klo 7:00 aamulla, kytke auto latausasemaan illalla ja EcoMode etsii halvimmat 4 tuntia ennen klo 7:00 ja ajoittaa lataukset näihin ajankohtiin.

Power-sovellus hakee päivittäin sähkön hinnat Nord Poolista, Euroopan johtavasta sähköpörssistä. Seuraavan päivän hinnat tulevat näkyviin joka päivä klo 14:00.

DEFA Power -sovellus toimii kaikkien energiayhtiöiden ja ladattavien autojen kanssa.

Näin käytät PowerSmart-toimintoa

1

Mene PowerSmart asetuksiin

Avaa DEFA Power -sovellus ja valitse Omat latausasemat (My Chargers).
Valitse haluamasi DEFA Power, klikkaa Asetukset (Settings) ja valitse PowerSmart.

2

Aktivoi EcoMode

Valitse EcoMode ja aktivoi se.

3

Kerro kuinka monta tuntia haluat ladata

Kirjoita sovellukseen kuinka monta tuntia haluat ladata. Vihreät palkit näyttävät latauksen ajankohdat.

4

Aseta lähtöaika

Valitse halutessasi lähtöaika, jolloin haluat latauksen olevan valmis. Voit myös valita minä päivinä haluat toiminnon olevan käytössä.

Jos lähtöaikaa ei ole määritelty, latausasema ajoittaa lataukset halvimpiin tunteihin seuraavan 24 tunnin kuluessa siitä kun auto on kytketty latausasemaan.

5

Hintavyöhyke

Sähkön hinta vaihtelee alueittain. Alueena käytetään latausaseman sijaintia. Jos sijainti on väärä, voit päivittää sen latausaseman asetuksissa (Charger settings).

6

EcoMode-ilmoitukset

Voit halutessasi saada puhelimeesi ilmoituksia latausaikataulusta aina kun kytket auton latausasemaan.

7

EcoModen päivittäinen käyttö

Kun EcoMode on aktivoitu, latausasema aikatauluttaa lataukset aina kun kytket auton latausasemaan.

EcoMode aloittaa latauksen heti tai keskeyttää sen aloittaakseen latauksen hintojen ollessa halvempia. Jos lataus keskeytyy kytkiessäsi auton latausasemaan, voit helposti lopettaa EcoModen käytön hetkellisesti ja aloittaa latauksen normaalisti saadaksesi autoon virtaa heti.

Max Power

Tasatakseen sähkön kulutusta ja sähköverkon kuormitusta energiayhtiöt saattavat veloittaa ylimääräisiä kuluja silloin kun sähkön kulutus on suurinta. Voit välttää nämä tehohuiput ja ylimääräiset kulut vähentämällä latausaseman maksimivirtaa ja näin ollen lataustehoa. Huomioithan, että tehon laskeminen pidentää latausaikaa.

Tarkista omalta sähköverkkoyhtiöltä ja sähkösopimuksestasi mitä tehohuippujen hinnoittelusta on sovittu.

1

Mene PowerSmart asetuksiin

Avaa DEFA Power -sovellus ja mene kohtaan Omat latausasemat (My Chargers). Valitse haluamasi DEFA Power, klikkaa Asetukset (Settings) ja PowerSmart.

2

Aseta maksimivirta

Klikkaa Max Power ja aseta maksimi ampeerimäärä rajoittaaksesi virtaa. Muista, että latausaika pitenee mitä enemmän vähennät virtaa.

Jos olet latausaseman vieressä, näet latausaseman näytöltä miten paljon sähköä autoon menee muuttaessasi maksimivirtaa sovelluksessasi.

Latausasemasta saatava teho riippuu virta-arvosta, latausaseman vaihekytkennästä (1-, 2- tai 3-vaiheinen) sekä siitä miten paljon sähköä auto pystyy vastaanottamaan (auton sisäinen laturi).

Julkaistu: 10.9.2023